keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Talokierros

Koko talo
Anna esitti jokin aika sitten talokierroshaasteen. Ajatuksena oli esitellä koko talo ja sitten huone, huoneelta vielä lähemmin ikäänkuin talokierroksena.


Tässä on tämä minun pikkuinen rintamamiestaloni, jossa siis asustelevat Urho-Kalevi, Irma ja Iiris. Talo on nukkekotiyhdistyksen juhlavuoden malli 1:18 kokoisena ja se on kasattu Erja Helanderin tekemästä puuvalmiista kitistä. Taloja on tehty joko 1:18 tai 1:12 kokoisena yhteensä 100 kpl ja minun taloni on nro. 63.

Talon huonekaluista olen suurimman osa tehnyt alusta lähtien itse. Joukossa toki myös ostotavaroita ja osto huonekaluja, mutta niistä sitten tarkemmin kunkin huoneen kohdalla.
Kuisti

Kuisti oli ensimmäinen huone, jonka sain suurin piirtein valmiiksi.

Belargoniat ja Lumikuningatar-orkidea ovat Anne-Mari Kaipiaisen käsialaa. Upean maitotonkan on tehnyt unkarilainen Erzsebet Bodza. Urho-Kalevin hatun, kuten myös Urho-Kalevin, on tehnyt espanjalainen Maria Narbon. Hatun alla näkyvä pyöreä tyyny on Marja-Leena Laakson taitavista käsistä.

Tykkään kuluneesta ja vähäsen rähjäisestä.
Eteinen oli muistaakseni seuraavaksi valmistunut huone. Tai no, ei se oikeastaan ole vielä ihan valmis. Pienen vihreän jakkaran ja kukkapylvään on tehnyt taitava Mirka, Mirkan mineistä. Kukkapylvään päällä oleva orkidea on myös Kaipiaisen puutarhalta ostettu. Punainen tuoli on Lundbytä. Matto on Pirjo Salmun tekemä. Eteisen pöydällä näkyvä kirkas, lasinen kynttilänjalka ja vessan pytyn ja altaan on ostettu aikoinaan Mrs. Wholta.

Eteinen
Eteisestä löytyy myös hattu- ja kenkähylly, jotka on Lissun käsialaa. Takit ja hatut on tehnyt niinikään Maria Narbon. Kumpparit olen hankkinut kauan sitten nk.kirpparilta.


Keittiökaapiston  ja lieden tekeminen oli iso urakka. Sen kanssa ähelsin monen monta iltaa. Mehumaija, astioiden kuivauspaikka ja kahviprännari ovat myös Mirkalta.
Keittiö

Valkoisen astiahyllyn malli ja pirttipöydän malli on Maria Malmströmin kirjasta, mutta kaava on pienennetty 1:18 kokoon soveltuvaksi. Puunvärinen astiahyllykkö on alkuperäistä Lundbytä. Käspyyhe on Marja-Leenalta. Pöydän herkut ovat myö Erzsebetin käsialaa. Niin taitavasti tehtyjä, että ne voisi vaikka syödä. Kuvassa näkyvät astiat olen koristellut itse. Myös pyyhkeet ja seinäkalenterit ovat omaa käsialaa.
Seuraavaksi esittelen teille olohuoneen, joka sijaitsee alakerrassa vasemmalla puolella. Olohuone on muutaman kerran jo somistettu uudelleen, mutta hiljalleen kaikki yksityiskohdat loksahtavat paikoilleen.

Kuusi ja amaryllis on ostettu Kaipiaisen kasvitarhalta, kuten myös ihana olkipukki. Teepannunhattu on Marja-Leenan käsialaa, kuten myös kaikki kuvan tyynyt. Kirjahyllyllä oleva putkiradio ja olohuoneen Pormestari sohvaryhmä on tehty soveltaen Marian ohjeita.
Olohuone jouluisessa kuosissa.

Irman ja Iiriksen makuuhuone
Irman ja Iiriksen makuuhuone ei ole vielä valmis. Vielä puuttuu seiniltä tauluja, verhot on ripustamatta ja mattojakin pitäisi löytää. Tässä kuitenkin tämänhetkinen tilanne. Tuo Urkin maalauskuva onkin jo ollut esillä, mutta kun hän nyt tykkää maalata, niin en tohtinut ajaa miestä pois kuvauksen ajaksi.

Hopeinen tähti on Rutasen Päivin tekemä. Täkki on Anna Wegeliukselta, maton on tehnyt Salmun Pirjo. Rukki ja karstat on Mirkan käsialaa. Alakuvassa näkyy piianpeili, jonka on tehnyt Helanderin Erja. Se onkin oikea aarre.
Ja tässä naisten makuuhuone vielä toinen sivusta.
Urhon makuuhuoneesta puuttuu myös vielä monia pieniä asioita. Verhoja ei ole ripustettu ikkunalle, ovat kyllä valmiina, vaatehuoneen ovi puuttuu, yms.
Urho-Kalevin makuuhuone. Urkin työkalupakki on omaa käsialaa, mutta kaikki upeat työkalut on Päivi Rutasen tekemiä. Pianon päällä olevan muratin sain lahjaksi Anne Vesterholmilta.
Lähikuva Urkin työpöydästä. Tuoli on tuunattu Lundbystä ja sängyn päällä oleva tilkkutäkki on Gillian Baysin käsialaa. Muuten kaikki on omaa kättenjälkeä.
Niin, tässä on nyt sitten käyty läpi koko rintamamiestalo nro 63. Paljon on vielä tehtävää ja hiljalleen tätä rakentelen. Oikeastaan en edes halua saada tätä valmiiksi, koska muutenhan projekti päättyisi. Siispä edelleen rakentelen hiljalleen taloa, vailla kiirettä ja nautiskelen talosta ja sen asukkaista. Toivottavasti kierros inspiroi myös sinua.

8 kommenttia:

 1. Tää on niin ihanuus asukkeineen ja kaikkineen <3 Tykkään <3

  VastaaPoista
 2. Vaikka tämän on nähnyt rakentuvan, niin olipas mukavasti esitelty ja tuli taas erilailla huomattua juttuja.
  En oikein osaa sanoa edes mikä huone olisi lempihuone. Ensin ajattelin, että huokaus, tämä kuisti on niin ihana ja sitten taas, että huokaus, tämä eteinen on niin ihana... ja niin minä matkasin talon läpi :D Huokaillen. On se vaan tasapainoinen. Ja keittiön kaapisto on kyllä upea. Väriä myöden.

  VastaaPoista
 3. Kiva kierros! Rähjäinen patteri on kyllä mun lemppari :D

  VastaaPoista
 4. Kokonaisuus on ihan huikea! Olet nähnyt paljon vaivaa tyypillisen, "peruskuntoisen" miljöön luomiseen. Näitä asuttaa vieläkin takamaitten ei-poismuuttajat! Hieno!!

  VastaaPoista
 5. Tosi suloinen talo ja kaikki sen kodikkaat huoneet.

  VastaaPoista
 6. Voi ihqutin mikä talo! Niin lämminhenkinen ja aito!

  VastaaPoista
 7. Aivan aivan aivan ihana! Juuri tykkään tästä tyylistä!!! Olen pyrkinyt myös omassanikin toteuttamaan :)
  Olisipa kiva muuttua pikkuiseksivja kulkea tuolla....

  VastaaPoista

On ihana lukea kommentteja. Kiitos!