sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Salmen ja Arvon linjuri saapuu

Iitukka on Iiriksen kanssa vielä vintillä kikattamassa tyttöjen juttuja.

Samaan aikaan olohuoneessa; Sunnuntainahan se oli puolilta päivin, kyseli Irma? Niin mikä, vastasi Urho-Kalevi? No se, kun Arvo ja Salme saapuvat? Etkös sinä nyt muista, kun sen Salmen kanssa juuri puhelimessa sovittiin, että tulet asemalle vastaan? Herranen aika, niinhän se olikin tuumii Urho-Kalevi. Mitäs se kellokin jo on? Nyt tuli kiire linjuriasemalle. Siellä ne varmaan jo vartoovat. Ja niin se mies sitten ampaisi matkaan sellaisella vauhdilla, että lumi vaan pöllysi pihassa.
Tervehdys kuomaseni! Anteeksi, kun olen jokusen minuutin myöhässä. Hmph, vastaa Arvo eikä katso päinkään, ujonlainen kun on luonteeltaan.

Salmehan se oli lähteissä laittanut kimpsut ja kampsut kasaan ja Arvo luonnollisesti herrasmiehenä kantoi ne autolle. Mutta mihinkäs se nainen on jäänyt?
No sieltähän se Salme saapuu ja kauheella tohinalla.

Oli kuulemma tavannut asemalla tuttujaan ja jäänyt vaihtamaan kuulumisia.

Annas kun ihan halaaan sinua Urkkiseni, sanoo Salme. Ainakin hyvässä ruoassa on Irma pitänyt miehen, Salme pohtii hiljaa mielessään. Jospa minä sitten vien nämä tavarat tuonne auton takakonttiin, tuumii Arvo.

Ja humps vaan, kun Arvo kaatuu kimpsuineen ja kampsuineen. Loukkasitko, kysyi Salme? Lumipenkasta kuuluu revakka nauru. En loukannut, mutta tavarat ovat pitkin katua. Pitäisiköhän meidän hakea torilta pärekori? Runomiehenä kunnostautunut Urkki vastaa perinteisellä viisaudella: Ko tulet Porrii, su pannaa pärekorrii ja veretää pitki Pori torrii.

Just joo, tuumailee Salme. Voi noita poikain juttuja.

Epäonni ei ota loppuakseen. Urkin skrapatessa ikkunoita puhtaaksi pyyhkijän sulka irtoaa. Mitä nyt tehdään, kysyy Urkki?
Annas kun katson, vastaa Arvo. Salaperäisestä Arvosta tulee esille jälleen uusi taito, hän osaa korjata myös autojen pikkuvikoja. Onneksi vika saadaan korjatuksi ainakin toistaiseksi, koska lumisade näyttää yltyvän.
Kotona odottavatkin jo Iitukka, Irma ja Iiris. Kolme kovaa iitä.
Tarina jatkuu huomenna...

4 kommenttia:

  1. Ihanaa tunnelmaa, jatkoa odotellessa

    VastaaPoista
  2. Hih, hih, hih, vai semmonen tulo - melkeen sananlaskun mukaninen, ilman koria :)
    Ihana - ja en lakkaa ihailemasta tota kulkupeliä.

    VastaaPoista

On ihana lukea kommentteja. Kiitos!