tiistai 23. joulukuuta 2014

Jouluvalmisteluja

Aamulla Urkki ja Arvo ahtautuivat pieneen autoon. Arvo nukahti pelkääjän paikalle melkein heti ja kun he tulivat perille, he olivatkin näköjään mökillä. Arvo herää, sanoi Urkki. 

Autosta meni rikki tuo pyyhkijän sulka. Osaatkohan sinä kuomaseni korjata sitä? Annas kun katson, sanoi Arvo ja kömpi ulos autosta. Hmph ja ähinää vain kuului, kun Arvo ryhtyi korjauspuuhiin. Tules Urkki katsomaan löydätkö sellaista pientä ruuvia, joka minulta taisi tippua tuohon puskurin viereen? No tuossahan se, sanoi Urkki. Onneksi Arvo sai kätevästi korjattua rikkoutuneen pyyhkijän ja matka kohti kuusimetsää jatkui.


Arvo ja Urkki ihailivat kaunista järvimaisemaa ja lumikiteet sulivat kun niitä tippui hiljalleen miesten kasvoille. Jospa tuosta sitten tuon kuusen sahaisimme. Eiköhän se kelpaa tuolle naisväelle, tuumasi Urkki? Annas kun minä sahaan, niin pitele sinä tuosta rungosta kiinni ettei kaadu päälle. Miesten paluumatka meni hyvin ja kotona odottivat uudet kujeet ja jouluvalmistelut naisväen kanssa.

Kuulehan Irma, pittääkö tämä verkko ottaa pois ennen paistoa? kyselee Iitukka..
Irma ja Iitukka olivat leiponeet joulupullia. Iitukka puolestaan laittoi kinkun paistumaan yöksi. On sitten aamulla valmista.
Urho ja Arvo hakivat vintiltä kuusenjalan, johon  ujuttivat metsästä haetun kauniin joulukuusen. Iitukka ja Salme lupautuivat koristelemaan kuusen. Kuule Salme, laitatko sinä tuon lippusiiman, niin minä laitan kynttilät? Iitukan sommitellessa kynttilöitä, Iiris vääntää olohuoneen putkiradiosta joululauluja soittavan kanavan ja kuulee lapsikuoron esittämänä Joulupuu on rakennettu-laulun.

"Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella.
Namusia ripustettu ompi kuusen oksilla.

Kuusen pienet kynttiläiset valaisevat kauniisti.
Ympärillä lapsukaiset laulelevat sulosti." 
Säveltäjä: suomalainen kansansävelmä
Sanat: G. O. Schöneman

Tarina jatkuu huomenna...
2 kommenttia:

  1. Taas mukavasti tarina jatkuu.🎅

    VastaaPoista
  2. Voi jessus täällä on jouluista...Ihana lykea tätä tarinaa uudelleen ja uudelleen <3

    VastaaPoista

On ihana lukea kommentteja. Kiitos!