sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kissanpolkkaa ja Chopinia

Viikonlopun urakkana tein rintamamiestalooni 1:18 kokoisen pianon.
Ja samalla kun tein yhden, tein myös toisenkin. Toinen piano on lähdössä Salmelle. Salmella on tapana soitella iltaisin kissanpolkkaa, mutta taitaa hän osata soittaa myös Chopania ja Mozarttiakin. Salme on omaansa käyttänyt niin paljon, että maalipinta on paikoitellen päässyt kulumaan aika pahan näköiseksi.

Pianourakka alkoi perjantai-iltana hirveässä innostuksen puuskassa. Valmista ei tullut yhden illan aikana, vaan urakka jatkui koko viikonlopun ajan. Lauantaina tein koskettimet ja vietin tovin jos toisenkin maalauksen parissa. Mustien koskettimien liimaaminen ja maalaaminen yksittäin oli tuskaisen hidasta puuhaa, mutta lopputulos palkitsi. Tiesittekö muuten, että pianossa on 36 mustaa kosketinta? Maalipinnan päälle pari lakkakerrosta ja yön yli kuivumaan. Miksi aina se kuivumisen odottaminen on näissä minihommissa se vaativin tehtävä? Sunnuntaina vuorossa oli pianojen viimeistely ja yksityiskohtien valmistus.
 


6 kommenttia:

  1. Hienot on pianot! Jaksoit tehdä koskettimetkin. Minä tunnustan, oikaisin ja tulostin netistä omani..

    VastaaPoista
  2. :) - voi että! Salme jo putsailee sormiaan istutusmullasta - pianoahan ei soitetan likaisin käsin....

    VastaaPoista
  3. Siis ovatko nämä jostain puolivalmiista kitistä rakennettu vai oletko tehnyt nämä alusta alkaen itse? :o Uskomattoman upeita! Jos ovat täysin itsetehtyjä, ohjeet olisivat todellakin poikaa!

    VastaaPoista

On ihana lukea kommentteja. Kiitos!