tiistai 5. elokuuta 2014

Savun hajua ja paloautoja

Maanantai-iltana Urho-Kalevi oli jo sammuttelemassa torpan valoja ja käymässä nukkumaan, kun kadulle alkoi valua väkeä kuin markkinoille konsanaan. Mitäs erikoista täälllä nyt keskellä yötä tapahtuu, tuumi Urho-Kalevi. Urho-Kalevi asteli verannan raput alas ja voi mahdotonta mitkä lieskat löivät lähimetsän rajassa puiden latvuksiin. Metsässä palaa! Äkkiä ovet ja ikkunat kiinni. Tiellä kaikuivat jo paloautojen sireenit. Onneksi joku oli jo ennättänyt hälyyttää palokunnan apuun.


Urkki vetäisi aamutossut jalkaan ja lähti polkua pitkin katsomaan, että onko tuli hallinnassa ja pitääkö lähteä evakkoon torpasta. Palokunta oli jo paikalla oikein isolla kalustolla ja suurimmat lieskat saatu taltutettua Urkin ennättäessä paikalle. Ei hätää siis. Ilma oli harmaana paksusta kitkerän hajuisesta savusta. Urho-Kalevi lähti seuraamaan tilannetta olohuoneen ikkunasta. Tulipalo oli palomiesten hallinnassa, joten Urkki meni levollisena nukkumaan.

Aamulla Urho-Kalevi pisti tyylilleen uskollisena hatun päähänsä ja lähti koiran kanssa aamulenkille. Ilma oli mitä mainioin. Hellettä oli piisannut jo 31 päivää ja tänäänkin Urkin lämpömittari hätyytteli 33 astetta. Ystävykset päättivät lähteä tutkimaan palopaikkaa.

Kyllä on rapsakan kuivaa tämä maasto.
Urho-Kalevi saapui palopaikalle, jossa oli edelleen kitkerä palaneen haju.

Mihin se koiruus nyt meni, tuumaa Urkki palopaikalla.

Urkki ja uskollinen ystävä palopaikan vieressä.

Aukealla joku jättiläinen kaappasi Urkin käteensä. Mihin se koiran ulkoilutuslenkki nyt tippui, ihmetteli jättiläinen. Nyt Urkki päätti jähmettyä ja olla ihan viileän rauhallisena. Kyllä tämä tästä, kunhan pysyn aloillani.

Huh, nyt äkkiä takaisin kotiin koiruus!
3 kommenttia:

 1. Ai kamala! Hyvä ettei torppa palanut. Ja hyvä ettei sentään Urkki ollut maastoon jättänyt mitään nuotion pohjaa makkaran paistosta, tai muusta - Eihän!
  Kyllä Urkki on niin viisas että ymmärtää ettei semmoista voi näin kuivalla tehdä. Ja siellä on koko ajan olleet melkein Suomen ennätyslukemat mittareissa - jo keväästä saakka! Huh hellettä - toivottavasti ei palo tuhonnut kenenkään kotia.

  VastaaPoista
 2. Ei ollut Urkin nuotio, vaan ihan oli jonkun muun. Onneksi palo huomattiin ajoissa ja saatiin taltutettua ennen asutusta. Liki oli. Vaan kyllä meni Urkki levottomin mielin maate. Meinasi ihan puutarhaletkun virittää valmiiksi kyteviä palon alkuja varten.

  VastaaPoista
 3. Hih...ihana tarina ;-) Vai et on Urkinkin lähettevillä noita jättiläisiä ;-)

  VastaaPoista

On ihana lukea kommentteja. Kiitos!